Posjetite:

Aromaterapija i eterična ulja u borbi protiv celulita receptura

biljna (bazna) ulja oshadhi, pranarom, kemig - najveći izbor, najpovoljnije cijene - gdje kupiti

kemig oleotherapy biljna ulja po najpovoljnijim cijenama kupite u terra organica web shopu

WEB SHOP
Terra Organica - sve što trebate :)

gdje kupiti sastojke za izradu kozmetikeSve niže navedene sastojke potrebne za spravljanje pripravaka za tretman celulita možete:

 

A) naručiti putem Web Shopa ili

B) kupiti u trgovini na adresi A. Bauera 16, Zagreb.

 

Principi anticelulitnog tretmana  

Radi boljeg razumijevanja djelovanja anticelulitnih tretmana, donosimo vam pregled pojedinih metoda i tehnika uključenih u tretmane, način njihovog djelovanja i mjere kojih se treba pridržavati tijekom i nakon tretmana kako bi rezultati bili uspješni. 

Ukratko o nastanku celulita i mikrocirkulaciji

Limfa je tekućina koja ima osnovnu ulogu otplavljivanja štetnih tvari iz tkiva. Kada se poremeti mikrocirkulacija, dolazi do nakupljanja tih tvari što za posljedicu ima promjene u vezivnom tkivu kože koje kolagenom okružuje masne stanice. One se povećavaju, bivaju potisnute prema plićim slojevima kože čime postaju vidljive izvana u vidu oteknuća.

Ključni princip u tretmanima celulita je poboljšanje cirkulacije u zahvaćenim tkivima kako bi se nakupljene štetne tvari mogle otplaviti i cijeli proces okrenuti u suprotnom smjeru, prema smanjenju i nestanku celulita. 

Anticelulitna eterična i biljna ulja

Za vrijeme cijelokupnog trajanja tretmana potrebno je jednom do dva puta dnevno u tankom sloju utrljavati smjesu sastavljenu od pomno odabranih etričnih ulja koja potiču rad limfnog sustava, cirkulaciju, otplavljivanje viška tekućine i razgradnju masnih stanica, a istovremeno njeguju kožu. Svrha ovog tretmana je da eterična ulja dođu u dublje slojeve kože i djeluju na celulit, stoga je potpuno krivo zamotavati dijelove tijela u foliju ili termo deku jer znojenje ima potpuno suprotan efekt - tjera ulja van iz kože. Mješavina se sprema u brzoupijajućim nosivim biljnim uljima lješnjaka i makadamije. To su sljedeća eterična ulja:

•  atlaski ili himalajski cedar potiče rad limfnog optoka i otjecanje viška tekućine
•  bobice borovice potiču rad bubrega i izlučivanje mokraće i toksina
•  čempres potiče vensku cirkulaciju
•  ružmarin kemotip cineol potiče arterijsku cirkulaciju
•  limunski eukaliptus ili limunska trava djeluju na potkožno masno tkivo i djeluju protuupalno kod bolnog celulita
•  kadulja pomaže djelovanju limunskog eukaliptusa djelovanjem na masno tkivo
•  limun se koristi ukoliko uz celulit postoji i problem sa popucalim kapilarama

Vidi još:

RECEPTURA ZA ANTICELULITNU MJEŠAVINU

Gotu kola (centela) - 8 receptura koje ćete obožavati

 

Ljekovito bilje sa djelovanjem na masnoće

U prehranu je potrebno uključiti što više svježeg voća i povrća, ribu i bijelo meso. Voće i povrće nezaobilazan su izvor vitamina i minerala koji su nam neophodni za funkciju cjelokupnog metabolizma. Lisnato povrće sadrži puno vlakana što potiče probavu.

Na regulaciju masnoća djelovati će i preparat SIPF Artičoke, a ukoliko želimo potaknuti i detoksikaciju kože uz balansiranje lučenja kožnih masnoća, primjeniti ćemo SIPF Čička. Ovi preparati uzimaju se tijekom dva tjedna na početku tretmana radi detoksikacije i regulacije masnoća u krvi. Preparat SIPF Fukusa je stimulator metabolizma, potiče uklanjanje viška masnoća i savjetuje ga se uzimati za vrijeme cijelog trajanja anticelulitnog tretmana. 

Mehaničko djelovanje na celulit

Dnevno utrljavanje ulja kod kuće već i samo predstavlja određenu vrstu mehaničke stimulaciju u vidu masaže. Mehanička stimulacija za cilj ima uklanjanje štetnih tvari iz perifernog tkiva zahvaćenog celulitom, poticanje limfne i venske cirkulacije i pojačanje tonusa mišića. Ovdje ubrajamo slijedeće:

•  vakumska limfna drenaža – posebnim aplikatorima dovodi se to izmjene podtlaka na zahvaćenim mjestima čime tkivo pulsira cijelom svojom širinom i dovodi do poticanja rada limfe. Pokreti se uvijek vrše prema regionalnim limfnim čvorovima kako bi se limfa otplavila u krvotok
•  mišićna stimulacija – djeluje na mišićno tkivo ispod kože. Osim poticanja cirkulacije, ovaj postupak dovodi i do pojačavanja zategnutosti mišića, što daje i tonus koži koja se nalazi povrh nje.

Laserska svjetlost
Naslage na bedrima sastoje se od svega 30% masnog tkiva, ostalo su stanice veziva, glikogen i zarobljena voda. Laserska svjetlost niske snage potiče razgradnju strukture celulita i cirkulaciju. Time se oslobađaju masnoće, zarobljena voda i glikogen što za posljedicu ima nestanak celulitnih nakupina.

Mjere ključne za uspjeh tretmana

Fizička aktivnost doprinosi održavanju tonusa muskulature i dobre cirkulacije. Aerobno vježbanje poput hodanja, trčanja, planinarenja i vježbi na orbitreku pola do jedan sat dnevno, biti će dovoljni za održavanje cirkulacije, regulaciju tjelesne težine, ali i stanja koštanog i mišićnog sustava i zglobova. Fizička aktivnost regulira i rad krvožilnog sustava te poboljšava imunitet.

Jednom godišnje treba pregledati da li se celulit počeo vraćati te poduzeti neophodne mjere na vrijeme. Najčešće neće biti potrebno ponovno prolaziti cijelokupni tretman, već samo nekoliko posjeta da se potakne cirkulacija, uz utrljavanje smjese eteričnih ulja na kritična područja.

Nakon postizanja željenih rezultata, stanje se može održavati tijekom duljeg vremenskog perioda pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću. Vrlo je bitno unositi dovoljnu količinu tekućine u organizam, što podrazumijeva minimalno 2 litre dnevno (vode, čajeva, nezašećerenih prirodnih sokova).

 

Napisao Valter Ajman, dr.med.

Izvor: Studio Aromedica

GDJE KUPITI?

U srcu Zagreba, na adresi Antuna Bauera 16, otvoren je Terra Organica maloprodajni dućan s najvećim izborom eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata, kao i velikom ponudom organske kozmetike i prirodnih dodataka prehrani.

Adresa dućana: Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

Pon-pet: 09:00-20:00

Subota: 09:00-14:00

Telefon: 01/5576-044

web shop: www.terra-organica.hr


Prikaz veće karte